Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , Otoz wczoraj w nocy gdy zamykalem laptopa widocznie cos musialo zotac na kiego powierzchni , dzisiaj otwieram i patrze a dolny gor jest strzaskany ;/ Laptop ma juz swoje jest z 2008 roku , 2 gb ramu itp ogolnie slaby , Lecz przy moim zarobku 135 zl na mies za praktyki na nowy nieuzbieram ;/ , Wiecie moze ile kosztowala by naprawa ? czy da sie wogole , ?

Oto on : http://imageshack.us.../833/hujjj.png/

Mój kanał yt ( Nie metin2 ) :

Opublikowano

300-500 zł z wymianą , kup monitor i podpinaj tylko

matryce można wyłączyć

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Oj nie polecam tego sposobu co napisał poprzednik.

Naprawa matrycy monitora , będzie cie kosztowała bardzo dużo.

Za cenę 300-500 zł myślę ,że mógł byś kupić już całkowicie nowy z tego roku.

Chociaż osobiście na Twoim miejscu już dzisiaj poszła bym się popytać o naprawę, ponieważ takie pękniecie będzie ci się powiększać.

Możliwe ,że jednak cena nie będzie tak wygórowana.

Opublikowano

W jakim tepie bedzie sie powiekszac pęknięcie ? Bo teraz nadal moge korzystac z internetu , oglada film ( ale grac juz nie )

Mój kanał yt ( Nie metin2 ) :

Opublikowano

Jeżeli nie będziesz nim za bardzo potrząsać oraz najlepiej zostawisz cały czas otwarty to myślę ,że od miesiąca do dwóch jeszcze będzie dobrze.

Na pewnym forum znalazłam informacje odnośnie tego jak sam możesz spróbować naprawić matrycę:

Odkręcasz śrubki trzymające ramkę przednią. Są pod zaślepkami. Następnie delikatnie podważasz aby rozdzielić przednią część ramki od tyłu, najlepiej kartą od bankomatu, tak by nie zostawić śladów na obudowie i ramce. Przy zawiasie jest taśma sygnałowa i trzeba uważać aby jej nie uszkodzić. Odłączasz ją i wyjmujesz matrycę po uprzednim odkręceniu śrubek mocujących. Bardzo często taka naprawa przez osoby niedoświadczone, kończy się zwiększeniem kosztów naprawy przez uszkodzenie taśmy lub czegoś innego. Na przyszłość po pijaku omijaj takie przeszkody.

Jeżeli się nie boisz możesz spróbować, ale jak wspomniałam wyżej, radziła bym iść do serwisu i się podpytać.

Możliwe ,że źle wygląda to tylko na zewnątrz.

Opublikowano

matryca sama tylko na allegro kosztuje ok 100 zł najtańsze modele do 400 zł droższe .

jeśli kupi zamiennik musi czasem wymienić też i część do matrycy ok 100 zł ( inna ilośc pinów )

jak chce naprawiać najpierw musi kupić, logiczne chyba bo sama z siebe pęknięta matryca nigdy się nie naprawi

dla przypomnienia to matryca LAPTOPA , a za 300-500 nie kupi laptopa tylko monitor co podepnie do niego, przy okazji skorzysta tez i na tym

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Monitor, monitor - też mam problemy z ekranem od laptopa i się zastanawiałem nad podpięciem monitora, ale czy jak laptop będzie zamknięty, to da się ustawić, żeby nie wchodziło w stan wstrzymania ? Chyba, że z otwartym laptopem, ale to tak... Dziwacznie :>

beznickowiec.png

By Baksiu

Opublikowano

Monitor, monitor - też mam problemy z ekranem od laptopa i się zastanawiałem nad podpięciem monitora, ale czy jak laptop będzie zamknięty, to da się ustawić, żeby nie wchodziło w stan wstrzymania ? Chyba, że z otwartym laptopem, ale to tak... Dziwacznie :>

71935192350555174861.jpg

Pod win xp jest podobnie jeżeli nie identycznie

Opublikowano

Niektóre modele mają wyłączanie matrycy na klawiszach funkcyjnych, albo w biosie ustawianie aktywnego wyjścia obrazu ( tylko te droższe ) i to już wystarczy

włączyć tylko włączyć laptopa, zamknąć pokrywę reszta załącza sie sama ( drugie wyjście VGA ) i dział bez ustawiania tych opcji pod systemem

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.